BootDoc: tuning for your feet

Pijnlijke drukpunten op de voeten en of enkels? Tintelingen in de tenen? Zere voeten, omdat schoenen knellen?

Veel skiërs zullen deze klachten in meer of mindere mate herkennen. Wij kunnen uw klachten grotendeels verhelpen.

Sinds 2009 boeken we met BootDoc, tuning for your feet! technologie veel succes. Door middel van een scan van uw voeten kunnen we advies op maat geven voor nieuwe skischoenen of een aanpassing voor schoenen die u reeds heeft. Drukpunten onder de voet worden weergegeven, lengte, breedte en zelfs een advies welke skischoen meest voor u geschikt is.

Boot Doc (tuning your feet) ontwikkeld zolen speciaal voor in skischoenen. Omdat de lichaamshouding en daarmee het zwaartepunt tijdens het skien heel anders is dan bijvoorbeeld bij lopen in het dagelijks leven. Zodoende helpen zolen geschikt voor loop bewegingen vaak niet voor het skien. Iedere voet is uniek en heeft behoefte aan specifieke ondersteuning.

Door het maken van een Scan wordt de voet geanalyseerd en de drukpunten weergegeven. Daaruit volgt een advies voor het type zool. Dan worden de zolen eerst verwarmd voor de beste fit voor uw voet, waarna u een kleine 10 minuten op de zolen zal moeten staan zodat deze zich vormen naar uw UNIEKE voet.

Boot Doc zolen zijn High Tech, Custom made en individueel.

Positieve effecten van een perfect voetbed: Boot Doc zolen Stabiliseren de voet optimaal waardoor het lichaam beter in balans is. Het gevolg is verbetering van het comfort, een betere krachtoverbrenging, minder energie verlies.

Mochten eventueel extra aanpassingen aan de schoen noodzakelijk zijn waar en zool geen uikomst kan bieden, omdat u een knobbel of de voet of enkel heeft bent u bij ons ook op het juiste adres. Hiervoor hebben wij speciaal apparatuur om uw skischoenen aan te passen, uit te deuken.

Zere schenen?
Een veel gehoord probleem, vooral bij dames, is het krijgen van zere schenen. De tong van de skischoen veroorzaakt een vervelend druk-gevoel op de scheen. Het minder strak doen van de schoen verlicht wel de pijn, maar vermindert de controle. Een oplossing ligt binnen handbereik met de BOOT DOC GEL PAD. Deze siliconen gel pad plak je op het blote scheenbeen, sokken er over en skiën maar. De pad, die over het scheenbeen zit, verdeelt de druk die de tong van de skischoen uitoefent op het scheenbeen beter, waardoor het pijnlijke gevoel aanzienlijk minder wordt. De pad is meerdere seizoen bruikbaar.