Running

Hardlopen is goed voor je conditie, hart- en bloedvaten en dus voor je gezondheid. Bij Sportstore Sape Hoekstra kun je terecht voor hardloopschoenen, hardloopkleding en hardloopaccessoires zoals reflecterende hesjes en verlichting, flipbelt, hardloopbril, handschoenen en mutsen & flessengordels van bekende merken. Als je op zoek bent naar advies en tips over de aankoop van je hardloopschoenen ben je bij ons aan het goede adres, we hebben een brede kennis door opleiding en eigen ervaring (geven van hardlooptraining) en testen van materialen. Om je goed te adviseren kunnen wij een voetanalyse doen (Boot Doc: tuning for your feet).

Nieuw bij Sportstore Sape Hoekstra!

 

 
Kleding
Bij hardlopen is het belangrijk dat je functionele kleding (drie lagen systeem) draagt die transpiratievocht snel afvoert. Verder moet je kleding geen belemmering vormen, je moet vrij kunnen bewegen. De meeste functionele sportkleding is gemaakt van sneldrogende, synthetische materialen en wordt gekenmerkt door een goede pasvorm. Zorg tevens voor een goede sportbeha (Shock Absorber).

Ook is het tijdens de herfst- en wintermaanden belangrijk om reflectiemateriaal te dragen, dit voor je eigen veiligheid tijdens het hardlopen, wij willen je graag deskundig adviseren.

Sport compressiekousen van Herzog
Met de Sport Compressiekousen van Herzog (bekijk de trailer) heb je minder last van spierpijn, loop je makkelijker en herstel je sneller. Tijdens het sporten komen blessures aan de onderbenen veel voor. Bij het hardlopen, springen, wenden keren, snel afremmen hebben de benen veel te verduren. Bij iedere pas wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. De Herzog Sport Compressiekousen werken preventief, verminderen de pijn en bevorderen het herstel na inspanning.
 

 
Grootschalig onderzoek naar Herzog kousen levert opvallende resultaten!
Een grootschalig onderzoek onder bijna 800 gebruikers bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Het gebruik van compressiekousen onder sporters draagt op verschillende vlakken positief bij aan de prestatie. De sporter herstelt sneller, heeft minder last van blessures en sport vaak weer volledig blessurevrij (Lees hier het hele verhaal).