Skischoenen

Schoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke skiër of snowboarder. Goede pasvorm, een slijtvaste onderkant, wel of geen inlegzolen, alles moet perfect afgestemd zijn op de voeten van de gebruiker en op zijn of haar stijl van skiën of boarden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de schoen welke optimaal ondersteunt en je toch de bewegingsvrijheid geeft om goed te kunnen manoeuvreren.

Voor het aanmeten van de schoenen beschikken wij over de nodige apparatuur voor een goede analyse van de voet. Op basis van deze gegevens, samen met onze eigen praktijkervaring komen we tot een goed advies voor de aanschaf of het huren van schoenen.

Pijnlijke drukpunten op de voeten of enkels ? Tintelingen in de tenen ? “Doof” gevoel onder de voorvoet? Knellende schoenen? Veel wintersporters zullen deze klachten in meer of mindere mate herkennen. Wij kunnen deze klachten grotendeels voor u verhelpen.

Samen met BootDoc (Tuning for your feet) kunnen wij u nieuwe of oude schoenen aanpassen om zodoende de problemen grotendeels te verhelpen. BootDoc ontwikkeld speciaal zolen voor in skischoenen. Omdat de lichaamshouding en daarmee het zwaartepunt tijdens het skien heel anders is dan bijvoorbeeld bij het lopen in het dagelijks leven. Iedere voet is uniek en heeft behoefte aan specifieke ondersteuning.

Door het maken van een voetafdruk wordt de voet geanalyseerd en de drukpunten weergegeven. Daaruit volgt het advies voor een type zool. Deze zolen worden dan eerst verwarmd voor de beste pasvorm voor uw voet, waarna u een kleine 10 minuten op de zolen zal moeten staan zodat deze de unieke pasvorm van uw voet aannemen.

Mochten eventueel extra aanpassingen aan de schoenen noodzakelijk zijn waar een zool geen uitkomst kan bieden, omdat u een knobbel op de voet of enkel heeft, bent u bij ons ook op het juiste adres. Wij kunnen u schoenen op bepaalde plekken laten uitdeuken om ze aan te passen aan uw voeten of enkels.

Een veel gehoord probleem is verder, vooral bij dames, het krijgen van zere schenen. De tong van de schoen veroorzaakt een vervelend druk-gevoel op de schenen. Het minder strak doen van de schoen verlicht wel de pijn, maar vermindert de controle. Een oplossing is veelal de BOOT DOC GEL PAD. Deze siliconen pad plak je op het blote scheenbeen, kousen erover en skiën maar. De pad die over het scheenbeen zit, verdeelt de druk die de tong van de skischoen uitoefent op het scheenbeen beter, waardoor het pijnlijke gevoel aanzienlijk minder wordt. De pad is meerdere seizoenen bruikbaar.