Lockdown…….

Harde lockdown………wat nu?
Wat een bizarre gewaarwording. In een keer niet meer naar de winkel, maar gewoon thuis. Dat was wel even een dingetje. Maar hup, direct de draad weer oppakken en er een positieve draai aan geven. Actie ondernemen en je klanten waar mogelijk service verlenen. Ok, het weegt niet op tegen gewoon de winkel open, maar het geeft wel een stukje voldoening. En hopelijk wat positieve reclame……….

En wat dan verder……?
Normaal gesproken krijgen wij onze beweging wel. Lekker op de fiets naar de winkel, waar natuurlijk de hele dag wordt gelopen. Dus nu in deze lockdown is het wel noodzaak om te zorgen dat die extra kilo’s er niet bijkomen. Ritme en regelmaat zijn daarom zo belangrijk. Gewoon op vaste tijden opstaan en naar bed gaan. Gezond en gevarieerd eten, maar nog belangrijker, blijven bewegen. Dat hoeft niet altijd sporten te zijn, met een eind wandelen of fietsen kom je ook al een heel ver!

Wandelen………?
Inmiddels weten we al heel wat mooie wandelgebieden in de directe omgeving van Winschoten. Zo ontzettend mooi en er is niets heerlijker dan erop uit te trekken in de natuur. Gewoon zo lekker, het ontspant en het maakt je hoofd helemaal leeg. Verder krijg je van een wandeling nieuwe positieve energie. Wie wil dat nou niet? Veel heb je er niet voor nodig. Gewoon je jas en schoenen aantrekken en gaan……….En weet je, als je het leuk begint te vinden, kun je altijd nog investeren in goede wandelschoenen en kleding!

Waar………..?
Vandaag een rondwandeling gemaakt met Jib, onze Rodhesianridgeback, in natuurgebied de Tjamme Beerta/Finsterwolde.  https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/1511504/looproute/rondwandeling-natuurgebied-de-tjamme-beerta-finsterwolde  Starten is mogelijk vanaf Parkeerplaats zwembad de Hardenberg in Finsterwolde. Het is een ronde van ongeveer 8 kilometer. In een prachtige omgeving waar een grote kudde Schotse hooglanders grazen. Hier inmiddels het hoofd lekker leeg. Op naar een mooi 2021……!!!