Gezondheid.

Gezond en gevarieerd eten…
Tijdens deze lockdown is het wel noodzaak om te zorgen dat die extra kilo’s er niet bijkomen. Ritme en regelmaat zijn daarom voor mij heel belangrijk. Gewoon op vaste tijden opstaan en naar bed. En vooral gezond en gevarieerd eten en bewegen. Hiermee ondersteun ik mijn weerstand en zorg voor een beter immuunsysteem.

Weerstand…
Weerstand zorgt ervoor dat je lichaam beter in staat is om ziekmakende bacteriën en virussen te bestrijden. Daarom vind ik het zo belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Daarmee krijg ik namelijk alle vitamines en mineralen binnen die nodig zijn om mijn immuunsysteem te versterken. Ok, niet helemaal…ook regelmatig bewegen natuurlijk.

Bewegen…
Elke dag lekker buiten bewegen is een goede manier om vitamines binnen te krijgen. Ik doe dat door paard te rijden, te wandelen of een eind te fietsen. Een makkelijke manier om je hoofd leeg te maken en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Verder krijg je door te bewegen nieuwe positieve energie. En door te ontspannen na inspanning zorg ik ervoor dat ik mij lichamelijk goed voel. Lekker fit!

Eten…
Gezond en gevarieerd eten is helemaal niet zo moeilijk. Wel is het handig om alvast voor drie à vier dagen te bedenken wat je wilt eten. Dan ben je alvast voorbereid en kom je minder snel in de verleiding om toch voor een ongezonde variant te gaan.

Paksoistamppot…
Vandaag een heerlijke paksoistamppot gegeten, gemaakt naar een recept van Mieke Kosters https://skinnyminds.nl/uit haar receptenboek Van XL naar S. Lekker simpel en met weinig ingrediënten, alleen aardappelen, paksoi, paprika, bosui en gehakt. Wat kruiden toevoegen, waaronder knoflook, chilipoeder, oregano, tijm en eventueel wat peper en zout. En om het wat smeuïg te maken, een klein beetje olijfolie. Mjammmm…