Mijn moestuin!

Mijn manier van ontspannen…

Wat mij heel veel rust brengt in deze gekke tijden op dit moment is mijn moestuin. Het is een heerlijke manier om niet iedere keer stil te staan bij wat er allemaal aan de hand is elke dag, maar gewoon lekker buiten bezig te zijn en je hoofd even leeg te maken. De moestuin is nog nooit zo hip geweest en is een ideale manier om een stukje ontspanning te vinden.

Moestuin aanleggen…

Het is ontzettend leuk om je eigen groente en fruit te kweken, bovendien is het ook nog eens heel gezond! Ik heb zelf helemaal niet zo’n grote moestuin, dat hoeft ook niet, je kunt klein beginnen, in potten of eventueel gewoon op een vierkante meter. Kies wel een zonnige plek waar planten goed willen groeien. Slaat het aan en heb je de tijd en natuurlijk de ruimte, kun je altijd nog uitbreiden. Als je ook maar een beetje houdt van het buitenleven, dan is een moestuin ontzettend leuk om te hebben.

Waarmee ga je beginnen…?

Geen onbelangrijke vraag als je een kleine moestuin aan gaat leggen. Welke groenten eet je het allerliefst? Natuurlijk is dat niet voor iedereen gelijk. Ga voor jezelf na welke groenten jij vaak eet en maak daar een lijstje van. Eventueel kun je ook nog een reservelijstje maken met groenten die je ook wel lekker vindt. Je gaat natuurlijk niet iets verbouwen wat je nooit eet! Om ruimte te winnen kun je gebruik maken van groenten die de hoogte in gaan. Gewoon zaaien en kijken wat er gebeurt.

Strategie…?

Heb ik echt een strategie om mijn moestuin tot een succes te brengen? Niet echt…een heleboel heb ik als kind geleerd van mijn ‘opa’ en oma, die jarenlang een gigantische moestuin hadden. En verder kun je natuurlijk een heleboel informatie over de moestuin opzoeken online of in boeken. Daarnaast houd ik de plantjes gewoon goed in de gaten, geef ze regelmatig water en kijk ik wanneer ik ze kan oogsten. Heel veel meer verzorging heeft een biologische moestuin niet nodig, dus dat moet iedereen lukken toch?