Lekker ontbijt recept!

Lekker ontbijt recept…
Door de lockdown is er ’s morgens meer tijd om een goed en gezond ontbijtje op tafel te zetten. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk ontbijten wij altijd op deze manier. En als er tijdens werkdagen ’s morgens niet genoeg tijd is om het ontbijt te maken, dan wordt het de avond ervoor gemaakt. Dit scheelt enorm veel tijd en op deze manier is het elke dag toch lekker en gevarieerd.

Variatie…
Een goed en gezond ontbijt is ontzettend belangrijk om de dag mee te beginnen. Daarom is het leuk om er aandacht aan te besteden. Juist die variatie zorgt ervoor dat het allemaal veel lekkerder is dan een vluchtige boterham met kaas. En het hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn, als de basisvoorraad maar goed is. Begin je dag dus met een heerlijk ontbijtje! Dat kan zijn met muffins, pannenkoekjes, yoghurt, een smoothie, wat rijstwafels, toast, scrammbled eggs of kwark.

Goede basisvoorraad…?
Bij ons is altijd wel een goede basisvoorraad in huis. Het gaat dan met name over producten die langer houdbaar zijn. Zo handig als je een keer iets anders op tafel wilt zetten. Je moet hierbij denken aan bakproducten en benodigdheden, olie, boter, azijn en sauzen, kruiden en specerijen, noten, zaden, pitten en granen, groente en fruit in blik of diepvries, suikervervangers en waarschijnlijk ben ik nog wel iets vergeten op te noemen. De verse producten (boodschappen) vul je natuurlijk elke week aan.

Ontbijtje van vandaag…Blueberry Pancakes!

Wat heb je nodig? Dit recept is voor 2 personen. Ben je met meer, dan moet je de hoeveelheden natuurlijk aanpassen.

zelfrijzend bakmeel 125 gr
karnemelk 175 ml
eieren 1 stuks
half zakje bakpoeder
snufje zout
blauwe bessen

Het is handig om alle droge ingrediënten eerst te mengen en de karnemelk en de eieren apart, daarna doe je het karnemelk mengsel bij het meel, dan goed roeren tot een luchtig beslag. Als laatste doe je de blauwe bessen erbij. Een pancake is juist kleiner en dikker, daardoor kunnen er zo’n drie à vier tegelijk in de koekenpan.

Eet smakelijk!!!