Ommetje!

Ommetje…
De ‘Ommetje’-app is een idee van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Het doel van deze app is om iedereen aan het bewegen te krijgen. En om meer bewustwording rondom hersengezondheid bij te brengen. Het is namelijk zo dat als je voldoende beweegt de weerstand, productiviteit en creativiteit worden verhoogt. Daarnaast vermindert het stress en zorgt voor een betere stemming en stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen.

Een dagelijks ommetje…
Voor iedereen die het moeilijk vindt om iedere dag een ommetje te maken, is uiteindelijk de ‘Ommetje’-app ontwikkeld. Het stimuleert je namelijk om uitdagingen aan te gaan en door het koppelen van digitale beloningen heb je automatisch een stok achter de deur! Het is gewoon belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid, dus ga de uitdaging aan en maak elke dag een ommetje. Deze kun je eenvoudig in je dagbesteding inbouwen.

Wandeluitrusting…
Natuurlijk ga je eerst de uitdaging aan en begint alvast met het maken van een dagelijks ommetje. Je zult na een tijdje merken dat het steeds makkelijker gaat en de ommetjes steeds langer worden! Dan komt het besef dat een belangrijk onderdeel van je wandeluitrusting toch wel een paar goeie schoenen en sokken zijn. Op goed passende en ondersteunende schoenen loop je prettiger en bovendien wordt met goeie wandelsokken de kans op blessures minder. Mail hoeksport@xs4all.nl of bel 0655414536 voor advies!

Ons ‘Ommetje’ van vandaag…
Natuurlijk kun je zo de deur uit stappen en beginnen met je ommetje. Maar het is ook lekker om een mooi stukje natuur op te zoeken in je directe omgeving. Zo hebben wij vanmiddag een heerlijk eind gewandeld in waterpark Tusschenwegen, een dynamisch natuurgebied ten zuiden van Winschoten aan de Pekel Aa. Het terrein bestaat veelal uit open water, plas- en moeraszones. En loopt er een kleine kudde Schotse Hooglanders vrij rond. Rust en ruimte in een prachtige natuurlijke omgeving. Wat wil je nog meer om je hersenen gezond te houden! https://www.geef.nl/nl/goede-doelen;country=NL;search=hersenstichting%20nederland?utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Adwords&ref=ads-oyl-donerenpernaam&gclid=CjwKCAiAjeSABhAPEiwAqfxURQSu2Z3Y3-rxfkcZLZoDKKF501LJuGh5XdtMT2YokdKRPz1UtEIiyBoCH0cQAvD_BwE